טיפים לעיצוב המטבח בצורה פונקציונלית, אסתטית והרמונית:
המטבח הוא אחד החדרים המרכזים בכל בית, בין אם מדובר בדירת מגורים בבניין או בבית פרטי. בשיטת הבנייה המודרנית המטבח גם חשוף לעין כל והוא אחד החללים הראשונים שרואים כאשר חוצים את דלת הכניסה, לכן חשוב לעצב אותו בצורה הרמונית ונעימה לעין ומנגד גם לשמור על מידת פונקציונאליות נכונה.
כיצד עושים זאת? באמצעות הטיפים הבאים:
חלל מרווח
לא משנה מהו גודל המטבח, חשוב לא להעמיס עליו יותר מדי. לא מבחינת ארונות ולא מבחינת מוצרי חשמל ומכשירים המונחים על השיש. מראה צפוף ועמוס יצור תחושה מחניקה ולא נעימה. לכן חשוב לבחור מכשירי חשמל המתאימים בגודלם לשטח המטבח ולראות איך לתכנן את חלוקת הארונות ומיקום הכיורים באופן אופטימלי.
אחת השיטות ליצירת חלל מרווח היא באמצעות הסוואת מוצרי החשמל. מכשירי החשמל המיועדים למטבחים הם לרוב גדולים ותופסים שטח רב וכיום יש נטייה לעבור למכשירים קטנים יותר או לבנות נישות מתאימות להסוואת המכשירים הגדולים. באופן דומה משתמשים בכיריים מסוג אינדוקציה המשתלבות עם הקו האחיד של משטח העבודה ובכיורים שקועים.
את השלמת המראה המרווח אפשר להשיג באמצעות תכנון חלונות גדולים במידה ומדובר בבית פרטי, או בהתקנת גופי תאורה שיאירו את המטבח וישתלבו בסגנון העיצוב השולט.
![](https://www.il-design.co.il/wp-content/uploads/2021/07/עיצוב-חלל-מטבח-1024x683.jpg)
בחירת צבעים
אם אתם חובבי עיצוב פנים מודרני, בוודאי תשמחו לגלות שהשנה החדשה מביאה עמה שילובי צבעים מעניינים במיוחד. בכל הנוגע למטבחים תמצאו שילובים של ירוק וכחול, סגול כהה וגוונים מונוכרומטיים עמוקים בשילוב מטאל. עם זאת חשוב לזכור שמטבח לא מחליפים כל שנה וגם לא כל שנתיים ולכן לכו על צבעים שתוכלו לחיות איתם בשלום ובהנאה למשך שנים רבות. אם אתם חוששים מהגוונים הנועזים או הדומיננטיים תוכלו לעצב מטבח בגוונים קלאסיים בהירים ולזרוק צבע באמצעות תנור, מיקסר וכלים נוספים שיתנו את הטון הצבעוני.
חומרי גלם שולטים
מבחינת חומרי הגלם הרצון הוא ליצור אווירה חמימה וטבעית ולכן הבחירה האופטימלית היא בחומרים טבעיים כגון שיש, זכוכית, אבן, עץ ונירוסטה.
בשנים האחרונות גוברת המודעות לשימוש בחומרים ירוקים שאינם פוגעים באיכות הסביבה וניתן לראות זאת גם בעולם עיצוב פנים מטבחים. היבט אחד הוא בבחירת מוצרי חשמל חסכניים מבחינה אנרגטית, כגון מקררים, תנורים ומדיחי כלים שאינם זוללי חשמל.
היבט נוסף של עיצוב מטבח ידידותי לסביבה הוא בבחירת חומרי הגלם. כאן ניתן לראות שימוש בחומרים ממוחזרים או במשאבי טבע גולמיים שעברו תהליך עיבוד מינימלי, כגון זכוכית ממוחזרת, טראצו ועוד.