המונח פינת אוכל אינו עושה בהכרח חסד עם אחד החללים החשובים ביותר בכל בית ישראלי, אשר לו תרומה מכרעת הן על האווירה והקשר המשפחתי והן על עיצוב החלל המרכזי בבית. עולם האדריכלות שינה את פניו בעשור האחרון כאשר קבע והעדיף חללים פתוחים על פני תיחום וסגירה שלהם, ויצר חיבור טבעי בין עיצוב המטבח, חדר האוכל וחדר האורחים. מטבע הדברים כאשר מדובר בפינת אוכל הנמצאת בחלל פתוח, על העיצוב להתכתב עם החללים הנוספים הצמודים לה.
לפניכם שישה טיפים חשובים שיהפכו את פינת האוכל הביתית לחלל מזמין, נוח ומתאים לאירוח:
- בחירת מיקום: במרבית הבתים נקבע מראש חלל מתאים להצבת ריהוט פינת האוכל. אין מדובר באורים ותומים ובאמצעות תכנון מוקדם אפשר ליצור שינויים, בבניה קלה ואפילו באמצעות מחיצת גבס או רהיט ניתן לקבוע חלל מתאים. פינת האוכל בשל ייעודה מחייבת קרבה למטבח, לצורך נוחות וחיבור טבעי. גם בחלל פתוח ניתן באמצעות שינוי מינורי במיקום לשנות את חזות החלל כולו.
- תאורה נעימה: פינת האוכל זקוקה לתאורה רכה, חמה ומזמינה. חשוב לבחור בתאורה אפקטיבית ולא עמומה יתר על המידה אולם גם תאורה לבנה עוצמתית ובוהקת לא תייצר את האווירה הרצויה. לרוב אור רך וצהבהב ישיג את האפקט המתאים. במידת הניתן, כדאי לשלב תאורה טבעית שופעת המעניקה תחושה של מרחב. ניתן גם לשלב עיצוב תאורה בגבס המעניק את אפקט ה”וואו”.
- תמונה מתאימה: קיר פינת האוכל לא נועד להיוותר ערום ולרוב תמונה אחת גדולה ובולטת תעניק אמירה וחיבור לפונקציונאליות של המרחב. אין משמעות הדבר כי מחייב לתלות תמונה של קערת פירות או דבר מזון אחר, אולם גם תמונת חתונה ישנה או תמונה של סבא ז”ל פחות תתאים. תמונות נוף ואווירה עשויות להעניק רבות וליצירתיים מומלץ להחליף את התמונה בכיתוב מעוצב ותלוי שניתן לרכוש היום בהזמנה אישית, ולחבר למשפט בעל קשר ומשמעות לבני הבית ולחלל.
- ריהוט מודולארי: פינת האוכל הביתית תשמש לרוב את בני המשפחה בחיי היום יום. יחד עם זאת היא נועדה גם לצרכי אירוח, ואין סיבה לקשט את החלל המעוצב בשולחנות מתקפלים בכל חג ויום הולדת. כיום נמכרות פינות אוכל מודולאריות אשר במצבן הסגור מתאימות לשימוש משפחה גרעינית, אולם נפתחות לגדלים עצומים, בהתאמה אישית ובתכנון. חשוב לשים לב בעת הרכישה כי החלל אליו מיועד הריהוט מתאים ומספק מרחב לפתיחה האופציונאלית.
- אקסוסוריז ידידותי: גם פינת האוכל זקוקה לאביזרים מעצבים. מפות, קערה דקורטיבית, אגרטל, פרחים טריים ושלל אביזרים נוספים יגרמו לפינת האוכל להיראות מסודרת ומזמינה.
- סדר ולא רק בפסח: שולחן פינת האוכל לא נועד להשלכת מפתחות, תיקים ודברי דואר והכיסאות לא מיועדים להפוך למתלה למעילים. הפיכת פינת האוכל לכולבויניק לבלגן הביתי תבטיח שכל מאמצי העיצוב ירדו לטמיון כמו גם שהשימוש האמיתי בה “יידחק לפינה” מאחר והרבה יותר קל לאכול במטבח או בסלון מאשר לפנות את הבלגן ולערוך את השולחן.